Saturday, December 7, 2013

Macun

Diğer adı ile, pilav üstü kadayıf. Giresun'da da yaparlarmış.
Öğle yemeğinde baklavayı pilav üzerinde getirdiklerinde, "yer kalmamış" dedim. Pişman oldum. Meğer öyle yenirmiş. Macun diye de adı varmış. 

Değişik tatlara açık olan biri olarak bile, Yoo diyorum.  

4 comments:

  1. Antep'te de havuç baklavayı ayranla servis ederler dedi Antepli bir arkadaş.. Enteresan.. Aslında ben mesela kahvaltıda hep ekmeğe peynir ve kırmızı reçel sürer yerim, yağla aram yoktur, tatlı ekşi güzel de olur, ne biliyim.. Boğazsız mıyım?

    ReplyDelete
  2. Tam bir Avropalısınız Sevgili C :D
    Peynir + reçeli ben de yapıyordum bir ara. Hatta sigara böreeni reçele banıp yerdim!

    Boğazsız değilsin, hayır. Ama pilav+kadayıf?

    ReplyDelete
  3. O ekstrem biraz evet :) Bu arada ya ne oldu senin peynirsizlik durumun :( Merak ediyorum.. Laktozsuzlarla aran nasıl?

    ReplyDelete