Monday, January 12, 2015

Tarcin

Tarcini uzerime dokseniz dunyanin en guzel, en seksi kizi olurum.
Ortaokulda 'most charming' secilmistim, onu listede saymiyorum ohohom.
Bu tarcin denen kabuk, yesil cayin icinde, kartdor waffleli dondurmanin, kakaolu dondurmanin, sutlacin, her seyin uzerinde pek guzel oluyor.
Bir ara is yerinde suyun icine kabuk atip, iciyorlardi. Metabolizmayi hizlandiriyormus. Biri unuttu tarcini ve benden aldigi ekinezyadir, sudur budur kavanozun icinde. Kavanoz kendisi ile konusuyordu artik, amipten homosapiense gecmisti.
Ben suyun icine tas atiyorum. Valla. Neyse.

Ama ben tarcini soyle de yapiyorum;
Bu, bir kase yogurt.
Ben pek sevmem sadeli yogurdu. Neyse ki suzme.
Bu hafta her aksam yogurt yeme karari aldim.
Yenilebilir hale gelmesini de tarcin sagliyor.
J kalp tarcin.
 Yoksa yenir yani yok benim icin.
Kucukken cok mu yedim, nedir kardes? Boyle boyle yas gectikten sonra huy degistirmeler, nith nith nith.
Sade yogurt yemek benim icin cok zor.
Eminim anlayamazsiniz, eminim semsert kemikleriniz vardir :(( 
Sizin adiniza sevindim, ne guzel. 

14 comments:

  1. Sade yoğurdu ben de sevmem.
    Biraz bal katarak ya da meye parçacıklarıyla bir şölen haline getirebilirsin ;)

    ReplyDelete
  2. Meyve ile denemedim hiç, denerim.

    Esas salata üzerinde yoğurt muhteşem oluyor. Ama marulsuz :)

    ReplyDelete
  3. Yoğurdu sabah kalkıp yiyenlerdenim Jardzy, ölürüm sadesine.
    Ama yemek için böyle yollara başvurman da şahane, kolaylıklar.
    Yoğurt hayat demek benim için.
    Allerjim çıkar falan diye de çok korkuyorum kendisine :)

    ReplyDelete
  4. Seni anlamıyorum Yasemin.
    aehrsherhehreh

    Benim acaip de uykumu getirir. Özeniyorum senin gibilere :)

    Takıntı yaparsan çıkar, sakın düşünme.
    Ben gidip intolerans testi yaptırdım, sonucu çekilecek çile değil. Süt ürünleri beni bir şişiriyor, hamile gibi dolanıyorum sonra ortada.
    Bir kase de benim için ye :D

    ReplyDelete
  5. Yaw şunu da bi oku derim tarçın hakkında.. Ben de severim de çok.. Zararı da olabiliyormuş (ayh neyin yok ki aslında, okuma belki de..)
    http://blog.milliyet.com.tr/tarcin-sagligi-tehdit-edebilir-/Blog/?BlogNo=453547

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm
      Yeşil çayda, çilekte de varmış.
      Ben kanserden korkmuyorum Ceren. Olursam da tedaviyi reddeceğim.

      Delete
  6. İkinci kaseyi yedim mi?

    HAYIR!!

    ReplyDelete
  7. Ben de sade yoğurt yiyemeyenllerdenim. Piyasa işi meyvelere bayılıyorum, nerede zararlı yiyecek, orada ben. Tarcinliyi deneyecegim ama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah iyi oldu. Ucuncuyu de yemedim ahahaha

      Piyasa isi meyveliler cok sahte yav. Cok da sekerli.
      Kendin yapmayi denedin mi?

      Delete
  8. o intolerans testini ben de yaptırdım. gouda ve camembert peynirini içim almıyormuş, yıkıldım tabi. oysa her gün yerim…

    tarçınlı yoğurdu ilk defa duyuyorum. kulağa kötü gelmiyor aslında ama ben yoğurdu hep tuzlu şeylerle bağdaştırıyorum galiba kafamda. pilavı mesela, asla yoğurtsuz yemek istemem. prensiplerim var!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eger o kadar vaktin olur da, epey geriye gidersen, foodpairing deneyimcisi oldugumu gorursun.
      Tarcin son lokmada tatli geliyor bana.
      Sade yogurt yiyemem, mumkun degil, obur turlusu de yogurtlu yiyecek oluyor bana. Prensiplerini bozma ama deneysel olabilin bence :)

      Delete
  9. foodpairing?? hemen bakıciim!
    deneysel günüm var, heyheysel günüm var. bi punduna getiricem artık :p

    ReplyDelete